(Lleida 1954) Artista visual i promotor cultural. Des de l’any 1986 es dedica a la docència a l'Escola Municipal de Belles Arts de Lleida (actual Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol), de la que fou director entre els anys 1995 i 2000.
Els seus treballs en el món de la creació artística incorporen diferents disciplines: pintura, dibuix, fotografia, vídeo, tecnologies digitals i música.
Entre 1986 i 2000 participa en l'organització de les diferents edicions de les Beques Entrega que atorga la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida als nous creadors; dirigeix la programació artística de la Galeria Periferiart i de les sales d'exposició municipals del Roser i Sant Joan, i duu a terme funcions de codirector de la Mostra de Cinema d'Animació de Lleida Animac.
Els seus treballs han rebut l'Ajut per a la creació artística i pensament contemporani de la Generalitat de Catalunya, i s’han presentat, ja sigui de manera individual o col·lectiva, en espais d’art, museus i galeries com ara el Centre d’Art La Panera de Lleida, Museu Abelló de Mollet del Vallès, la Fundació La Caixa, el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, el Centre de Lectura de Reus, la galeria Sebastià Petit o la Galeria 44 Art Contemporani de Barcelona.
Les seves obres han estat presents en diferents fires i festivals: ARCO, Videoformes, New York International Independent Film and Video Festival, Split International Festival of New Film, Signes de Nuit, LOOP Festival, Instantes de Paisaje CDAN, Athens Digital Arts Festival, Hamaca – Museo Reina Sofía 2015, o Madatac 07, entre altres. L’any 1985 obté el segon premi en el XXIV Premi Internacional de dibuix Joan Miró amb l’obra Variacions sobre una estètica racional (1984) i el 2008 l’audiovisual Monday to Friday  (2008) guanya el Premi Vasudha al millor curt sobre medi ambient a l’”International Film Festival of India-Goa”.

Albert Bayona CV complet.

www.albertbayona.com

© 2015 Sebastià Petit, Lleida/Barcelona.